
Ny vecka
Hej på er!
Hoppas ni haft en fin helg och alla hjärtans dag, det har jag haft.
I fredags blev jag glatt överraskad.. Jonas hade bokat bord på Rosegarden (en asiatisk restaurang). Det var väldigt gott så det kan jag varmt rekommendera för er som aldrig varit där. Han hade även fixat med barnvakt så Leah var hos sin farmor och farfar vilket var väldigt skönt just att få lite egentid tillsammans.
I Lördags träffade jag mina vänner på eftermiddagen, vi fick träffa nytillskottet i gänget – Arvid så himla söt!
Söndagen spenderade vi hos min mormor och morfar, där blev vi bjudna på skaldjurssoppa och såg på skidor.
Just det jag lovade ju att återkomma med respons ang veckans matkasse och vi tyckte faktiskt inte att det var någon rätt som stack ut särskilt mycket. Pastan med lövbiff var dock god så det receptet kommer vi spara och göra igen. Här har ni receptet på den om ni vill testa:
Ingredienser:
Pasta 350g
Svamp 250g
Lövbiff
Vitlöksklyftor 2st
Smör till stekning
Vitt matlagningsvin 0,5dl
Vispgrädde 2,5dl
Grönsaksfond 1,5msk
Salt&peppar
Spenat
Getost (vi använde fetaost)
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Ansa och skiva svampen. Skala och hacka vitlöken fint.
- Stek svampen i en torr stekpanna tills den vätskar ur sig. Rör sedan i en klick smör och stek lövbiffen. Ha i vitlöken.
- Häll på matlagningsvin och låt det koka i ca en minut.
- Rör i grädde och fond. Sjud i ca tio minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Rör försiktigt i spenat.
- Bryt sönder osten och klicka den över såsen.
- Servera med pasta och spenat.